Värnikki Stoolin pääsiäistarina

Selvittiinpä sittenkin hengissä pääsiäispyhistä. Viikko sitten torstaina tosin arvelin, että ei selvitä. Loman alku oli nimittäin ylen lupaava siihen ei-vaihtoehtoon. Aloitin lomani konttaamalla pitkin lattioita etsien erinäisiä mystisesti kadonneita kapineita. Kodissamme on jossain salaisessa sijainnissa musta-aukko, joka nielee avaimet, pallopumppujen neulat, sukkien ja hanskojen parit, kynät ja kumit siirtäen ne toiseen ulottuvuuteen.

Tämäkin säilyi ehjänä (ja jopa tallessa) melkein kuukauden.

Tämäkin säilyi ehjänä (ja jopa tallessa) melkein kuukauden.

Jälkikasvu täytti ärtymyksen maljani piripintaan jo heti loman alkumetreillä. En enää muista, että oliko se tokaluokkalaisen hajonnut reppu, pipo, puhelin vai hukattu jalkapallo, joka viimein katkaisi kamelin selän. En ole saamassa ”vuoden äiti” palkintoa kovaäänisestä palautteen jakamisestani.vanhemmuus on hauskaa

Pääsiäisen rattoisaan ”loman” viettoon sisältyi tietenkin remontointia ja siivoamista. Seinien maalaaminen, etenkin vilkasliikkeisten ihmisten läsnä ollessa, on yhtä helppoa kuin mustekalan tunkeminen verkkokassiin niin, etteivät lonkerot roiku kassin ulkopuolella. Maalijalanjälkien ja sormenjälkien luuttuamisen lisäksi yritin taltuttaa eteisen kenkäkaaosta. Ei ole ainakaan meidän asuntomme eteistä suunniteltu viiden ihmisen kenkien tai muiden ulkotamineiden säilyttämiseen. Pistäkääs huviksenne riviin viidet kumisaappaat, viisi pyöräilykypärää ja viidet lenkkarit.

Tässä Rimaskon fudiskenkiä (yksi pari puuttuu kuvasta), joista valta osa jäi pieneksi edellisen yön kasvupyrähdyksen aikana.

Mustan kumipurun siirtimet rivissä.

Mustan kumipurun siirtimet rivissä.

Lisätään tuohon läjään vielä parit talvikengät, kumisaappaat, juoksukengät, vaelluskengät, tennarit, parit kesäkengät, monot ja muutama pari luistimia, niin saadaan kasaan perheemme yhden ihmisen jalkineet. Paitsi että teinit tosiaan kasvavat yhdessä yössä ulos niistä kaikista ja kenkäkaupasta haetaan lisää kenkiä eteistä tukkimaan.

äiti

Ettei nyt ihan valittamiseksi äityisi, niin laitan lopuksi vielä Mikael Agricolan päivän kunniaksi tokaluokkalaisen hengentuotteen.

blogi 013

Värnikki ja knasallislaulu ovat suosikkejani.

Ps. Värnikin lyijykynät eivät sittenkään ole kadonneet mihinkään toiseen ulottuvuuteen, vaan niitä on laidunnettu evääksi.

Tokaluokkalaisen parhaat kirjoitusvälineet.

Tokaluokkalaisen parhaat kirjoitusvälineet.

2 thoughts on “Värnikki Stoolin pääsiäistarina

  1. Päivitysilmoitus: Terveitä harrastuksia tai sitten ei (osa 2) | Terveisiä anti-strömsööstä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s