Ammattikasvattajien vertaistukiryhmä

Yleensä saan hävetä silmät päästäni, kun kuulen kautta rantain Vilkastuksen tempauksista. Johtuu siitä, että minut on muinoin kasvatettu ”lapsi on kodin käyntikortti”-hengessä.

BadParenting-44412

Eilen, fudiskentän laidalla, varsinainen ammattikasvattajien vertaistukiryhmä kokoontui, kun jutustelin muiden poikalasten äitien kanssa. Siinä me, kolmen lapsen äidit ruodimme jälkikasvumme edesottamuksia. Se on kuulkaa Vilkastuksen ankkurin raahaamiset ja pippelin vilauttelut kesyä settiä siihen verrattuna, mitä kohtalotoverit kertoivat.

Erään kolmen viikarin äidin nuorimmainen oli juonut pissaa päiväkodissa, kun muut pikkuiiskotit olivat yllyttäneet. Oli kuulemma tullut sanomista päiväkodin tädeiltä. Äiti suhtautui poikansa konstailuihin melko maanläheisesti: ”Että ei kannatta pussailla tota meidän poikaa just tänään.” Totesi vielä samaan hengenvetoon, että pojan paitakin piti vaihtaa, kun koko rintamus haisi pissalle. Pikkuerkki oli sentään purskauttanut pissit ulos suustaan.

Vetää hiljaiseksi tämmöinen.

Täytyi ihan pinnistää ja miettiä hartaasti, että olisiko tämän ylittänyttä tointa oman jälkikasvuni listalla. En keksinyt. Teini-ikäinen Rimaskoni katsoi nurmella möyrivää pikkuerkkiä ja totesi lakonisesti: ”Jep, we got a winner here.”

kolmelasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s