Erilaisia supersankareita

Aika monissa kodeissa asuu ”Joku”. Joku on se näkymätön tyyppi, joka jättää tavarat levälleen, siivoaa ja pyyhkii pölyjä. Tiedätte varmaan kyseisen laimean ja ilottoman vitsin. Meidän perheessämme ei onneksi enää uskota Jokun olemassaoloon. Siitä olen pitänyt huolen.

Kuinka ollakaan, olen saanut Jokun tilalle kaksi uutta näkymätöntä hahmoa arkeani ärsyttämään: ”Enainakaanmä” ja ”Tuulikonemies”. ”Enainakaanmä” on toiselta nimeltään ”Seolitoi” tai ”Ensemäollu”. Tämä ilkimys pissii kotisi vessanrenkaalle ja jättää jarrutusjäljet pönttöön. Enainakaanmä hukkaa tavarasi, rikkoo kodin irtainta ja kantaa mitä ihmeellisimpiä tavaroita kotiisi, kuten ruosteisia ankkureita. Sama tyyppi tyhjentää jääkaappisi, juo siirapin pullosta, syö korppujauhon purkista samalla levitellen murusia pitkin lattioita, tuhrii mustia sormenjälkiä seiniin, syö huulirasvasi, likaa peilit rasvaisilla nenän jäljillä ja jättää likaiset astiansa pitkin keittiötä.

 

päläpälä

Tässäpä teille erilainen supersankari, joka löytyi Me Naiset -lehden välistä. Jollain on viirannut päästä. Ihan mielenkiinnosta kysynkin: Miten tähän nimiratkaisuun on päädytty? Humalassa?

Perheessämme on kolme, välillä neljä Enainakaanmä-ehdokasta. Vinkkinä muille, jotka joutuvat saman hermoja raastavan tyypin kanssa asioimaan, että lasten ja miehen haastattelutekniikkaa kannattaa muuttaa, mikäli mielii eroon tästä kirotusta Enainakaanmä-hahmosta.

Otetaan esimerkiksi tilanne eiliseltä, kun töistä tullessani löysin lattioiltamme puolukoita. Äreään äänensävyyn esitettyyn: ”Kuka on syönyt puolukoita?” -kysymykseen olisi vastattu, että ”enainakaanmä” ja vieläpä kolmeen kertaan. Sen sijaan kysyinkin Vilkastukselta, että ”Laitoithan sen puolukkakulhon jo tiskikoneeseen, vai söitkö ihan suoraan pakastepussista?” Lupaan, että tämmöinen suoraan, kylmästi syyllistävä haastattelutekniikka toimii miltei aina. Pitää vain vetää oma rooli uskottavasti ja esittää tietävää. Toinen vaihtoehto on armeijan malli, jossa kaikki siivoavat puolukkasotkuja yhden tunaroinnin vuoksi.

”Tuulikonemies” on jo vähän erikoisempi. Hän seuraa sinua, pyöräilijä! Tuulikonemies aidosti murehtii pyöräilijöiden kunnon kohottamisesta. Hän on se, joka kääntelee väsymättömästi ja ahkerasti näkymätöntä tuulikonetta, jolloin  napakka vastatuuli on taattu! Aina ja kaikkialla. Ihan sama mihin suuntaan poljet, niin Tuulikonemies tekee pyöräilystäsi tuplasti raskaampaa. Tuulikonemies ei sairastu koskaan ja lomailee ainoastaan, kun et hyppää pyörän selkään.

Tuulikonemies ei yleensä jalankulkijoista piittaa, mutta onneksi hänen ystävänsä  Sadekonemies huolehtii niistä, joiden sateenvarjo jäi vahingossa kotiin.

Ja onhan näitä arjen vaikeuttajia muitakin, kuten ne maan alla puuhastelevat pikkumiehet, jotka ovat Helsingin Energialla töissä. Pikkumiehet tekevät reikiä ja halkeamia niihin kaukolämpöputkiin ja huolehtivat, että kuoppien kaivajilla riittää töitä vuodesta toiseen. Vai miten muuten selittyy se, että Helsingin Energia korjaa täsmälleen samaa kohtaa kaukolämpöputkesta joka ikinen vuosi? Luulisi, ettei ole kannattavaa tehdä sutta ja sekundaa.

 

Niin koettu. Niin nähty. Sitä paitsi sama pätee kevyenliikenteen väylälläkin.

Niin koettu. Niin nähty. Sitä paitsi sama pätee kevyenliikenteenväylälläkin.

Pitäkää silmänne auki. Huomaatte enemmänkin näitä näkymättömiä hahmoja ympärillänne. Ja koska  olen taas kunnollisena ihmisenä ja huoltajana ajautunut ensi lauantaina pakkonakkiloukkuun, niin viettäkää te kaikki muut  lapsettomat iloista perjantaita ja viikonloppua puolestani!

äiti!

 

2 thoughts on “Erilaisia supersankareita

  1. Päivitysilmoitus: Pedagogiikan perusteet pissimiseen | Terveisiä anti-strömsööstä

  2. Päivitysilmoitus: Rippijuhlien suunnittelun ABC miehiseen tapaan | Terveisiä anti-strömsööstä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s